NŐI ÖNISMERET, AZ ERŐ BENNED SZÜLETIK MEG!

NŐI ÖNISMERET, AZ ERŐ BENNED SZÜLETIK MEG!

A SIKER MÁR OTT VAN BENNED, DE ADDIG SEMMIT SEM ÉR, AMÍG TE MAGAD SEM VESZED ÉSZRE! ...

2022. szeptember 16. - Ny. Era

 

Ma a siker témakörét szeretném veletek megbeszélni. Mi a siker, mit jelent sikeres életet élni?

 

Gondold végig mi jut először eszedbe, mikor kimondod, hogy sikeres akarok lenni? Általában a legtöbben a sikert az anyagiakkal azonosítják, számukra az jelenti a sikereik csúcsát, ha anyagilag független és szabad életük van.

 

A legtöbb sikerkönyvben szereplő általános nézet, hogy a homályos célok, homályos eredményeket adnak. Éppen ezért a céljaidnak, már most amikor még csak elképzeled kristálytisztának kell lennie. Miért kell pontosan, részletesen kifejtened és leírnod magadnak?

Hiszen ha meg van a cél, az utat is meg kell hozzá tervezned, a megvalósítás lépéseit, különben nem éred el.

Ha te kijelented, hogy számodra a cél, ami a sikert jelenti, hogy gazdag leszel és anyagilag független életet élsz, az egy homályos cél. Ellenben, ha azt mondod, hogy az a célod, hogy 5 éven belül megduplázd a fizetésedet, beindíts az új vállalkozásodat és később ebből élj, 10 éven belül egy pontosan meghatározott befektetési portfólióval akarsz rendelkezni, vagy az addig kiépített passzív bevételeidből akarsz élni, ez egy konkrét cél. Amihez megtervezett, precízen kivitelezett lépésekkel tudsz majd haladni.

 

blog_siker.png

 

Visszatérve a kezdő gondolathoz, amikor végiggondolod, hogy mi a siker számodra a saját jelenlegi helyzetedből kell kiindulnod.

Mindannyian mások vagyunk és éppen ezért a siker megjelenése az életünkben is teljesen másképpen fog alakulni.

 

Amikor elindulsz az önismeret útján a sikeres életet veszed célba. De a sikert előbb meg kell határoznod, benned kell, hogy megszülessen, hiszen egyéni preferencia kérdése, hogy kinek milyen az igazán sikeres élet!

 

Egy azonban közös, a siker egy egységet jelent, az életed minden területének összhangban kell lennie a Belső Éneddel, mert az igazi érték abban rejlik, ha a belső érzéseidből cselekszel.

 

Az az Éned, akivé válni akarsz, már most is ott él benned, csak elő kell hoznod.

Az önismeret egy hosszú folyamat, nem lehet siettetni, pont ez a lényege, hogy úgy tudsz haladni, ha felismered a hibáidat, a félelmeidet és mersz cselekedni, változtatni.

 

Ha már tudod kivé akarsz válni, mit akarsz elérni, meg tudod tervezni a folyamatot, amely elvezet a célodig. Visszanézve majd rájössz, hogy ez csak a kezdő szint volt, melyet át kellett lépned a fejlődésedhez.

 

De mit kell tenned, ahhoz, hogy el tudj indulni a siker felé? Hogyan kezdj hozzá, mik az első lépések? Rengeteg kérdés kavarog ilyenkor az ember fejében, tudom, mert én is így voltam vele az önismereti utam kezdetén, ezért pontosan tudom azt is, hogy milyen félelmek és gátak vannak benned, amivel igenis meg kell küzdened!

Ott motoszkál benned az a tudat is, hogy elsőre ez túl nehéz és nagy lépés lesz az életedben. De szeretném, ha megjegyeznél valamit: Benned már most meg van minden, ami a sikereidhez kell!

 

Az erősségeid mind megvannak hozzá, csak a felszínre kell őket hoznod és fel kell fedezned a belső Énedet, azt az Ént, aki valójában mindig is azt a vágyott életet akarta élni, ami most még csak célként van előtted.

 

De lássunk hozzá!

 

Meghoztad a döntést, hogy a jelenlegi életeddel nem vagy elégedett és változtatni akarsz, meghatároztad, hogy kivé akarsz válni és milyen életet akarsz élni. Mielőtt azonban a tervek megvalósításába kezdenél előbb lelkileg és mentálisan is felkészültté kell válnod. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

 

Ki kell jelentened, hogy az egyetlen felelős Te magad vagy az életedért!

 

blog_3_bej.png

 

Nem indulhatsz el úgy a siker felé vezető utadon, hogy mindig másokat okolsz és felelősöket keresel. Fogadd el végre, hogy az életed alakulása rajtad áll, ahol most tartasz is annak a múltbeli döntéseidnek a következménye, melyeket hoztál. Lehet, hogy nem volt mind tudatos, de akkor is a Te érzéseidet és gondolataidat közvetítették a külvilágod felé, ami meg is teremtette ezt valóságként. A felelősségvállalás egy rendkívül fontos lépés, enélkül nincsen fejlődés, mivel minden belőled indul ki.

Sokan úgy vannak vele, hogy nem hisznek a vonzás törvényében és úgy vannak vele, hogy akkor ez rájuk nem is vonatkozik. De tedd fel magadnak a kérdést, észrevetted már, hogy amikor rossz periódusban van az életed, akkor szinte semmi sem sikerül? Az ilyen helyzetekben negatív érzésekből született gondolatok uralják az elmédet, ezen okból kifolyólag a létrejövő okozat nem lehet más, mint ezeknek az összesség.

 

Mert ha rossz érzések vannak benned, akkor nem tudnak a pozitív dolgok beáramolni az életedbe!

 

A 2. lépés, pontosan emiatt, hogy zárd le a múltat, mert a rossz múltbeli tapasztalatokból, kudarcokból és érzésekből nem lehet pozitív jövőt építeni. A múlt elengedése és lezárása egy külön részletes téma, ezért egy másik videóban fogunk vele foglalkozni.

 

A 3. lépés a saját miérted megtalálása: És itt most megint előjön a felelősségvállalás. Mert nem tűzhetsz ki olyan célt, ami nem hozza elő belőled a megvalósítása iránti égő vágyat.

 

Hiszen a motiváció, amely kívülről jön egy utat mutat neked, más nézőpontból közelíti meg a dolgokat. Elindít az utadon, de az igazi cselekvés az lesz, ha megtalálod a saját miértedet, a Te belső motivációdat!



Csak akkor tudsz teljes szívvel a változás mellett dönteni, ha meg van benned a teljes elköteleződés a célod iránt, a küzdelem ereje és a magadba vetett hited.

Sokan egész életükben arra várnak, hogy majd történik valami ahelyett, hogy felfedeznék, minden elsőként bennünk indul el.

Magad miatt kell cselekedned, a Te célod, a Te álmod és a Te jövőd a tét, amelyet senki más nem szerez meg helyetted. Fel kell állnod és végre kiállnod magadért, majd elindulni mindazért, ami téged illet. Már most rendelkezel minden képességgel, hogy sikeres legyél, ott van mélyen legbelül, de ott van.

 


Felfedezésre vár, csak annyi a dolgod, hogy megtaláld és fejleszd az erődet!

 

Ny. Era

 

Napi motiváló, önismereti bejegyzésekért kövess instagramon:

https://www.instagram.com/nyera_victory/?hl=hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyera-victory.blog.hu/api/trackback/id/tr6117932705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása